14/12/2016 V Senátu vznikl nový senátorský klub. Jeho předsedou se stal předseda SPO Jan Veleba

V Senátu vznikl Klub nezávislých senátorů, jehož předsedou se stal Jan Veleba, jenž je současně předsedou SPO. Nový klub má dohromady pět členů. Dále ho tvoří bývalý člen Rusnokovy vlády Jiří Cieńciała, senátor Severočechů Jaroslav Doubrava, senátor KSČM Václav Homolka a senátor za SPO František Čuba.

Platforma má být neutrální, nehraje si na žádnou stranickou orientaci, zákony bude posuzovat podle přínosu pro české občany. Každý ze zákonů budou v klubu projednávat. Když se na něm všichni shodnou, klub zaujme společné stanovisko. Pokud se neshodnou, bude každý z členů klubu hlasovat nezávisle.

Senátor Doubrava řekl, že důvodem vzniku klubu je, aby senátoři měli rovnoprávné podmínky pro své působení, protože senátoři, kteří nejsou zařazení v žádném klubu, mají horší podmínky pro svou práci než ti, co v nějakém klubu jsou.

Jiří Cieńciała zdůraznil absolutní nezávislost senátorů, kteří však věří, že se dokáží domluvit na schvalování zákonů, které budou prospěšné pro občany této země.

Poslední tiskové zprávy